Sgt sesuai sbgai dessert di Bulan Ramadhan nanti.
Puding Roti Karamel
BAHAN2 :
3 s/b besar gula pasir
4 keping roti gardenia
3 biji telur
2 cwn air suam
1 cwn susu pekat manis
esen vanilla
CARA2:
Taburkan gula pasir dlm loyang dan panaskan dengan api perlahan sehingga perang & ratakan
3 s/b besar gula pasir
4 keping roti gardenia
3 biji telur
2 cwn air suam
1 cwn susu pekat manis
esen vanilla
CARA2:
Taburkan gula pasir dlm loyang dan panaskan dengan api perlahan sehingga perang & ratakan
Biarkan sejuk sebentar.
Koyak2kan roti kecil2 dan blender bersama air suam sehingga halus+susu pekat+esen vanilla..
Pukul telur sebentar dengan garfu dan tapiskan
Koyak2kan roti kecil2 dan blender bersama air suam sehingga halus+susu pekat+esen vanilla..
Pukul telur sebentar dengan garfu dan tapiskan
Campurkan
dengan bahan2 yang dikisar.
Kacau sebati dan tuangkan keatas karamel(gula
hangus tadi)
Panaskan Pengukus dan kukus selama 30minit / sehingga masak.
Puding dah sejuk baru diterbalikkan.
Panaskan Pengukus dan kukus selama 30minit / sehingga masak.
Puding dah sejuk baru diterbalikkan.
* Aku x buat 1 cwn susu pekat tapi aku adjust skit. Aku kurangkan supaya tidak terlalu manis. Alhamdulillah rasanya menepati selera kami.
Selamat Mencuba
No comments:
Post a Comment